Follow Us

Klíma árak szereléssel

Még tombol a nyár és a tikkasztó időben felmerülhet bennünk, hogy mire várunk még, miért nem vásárolunk klímát a lakásba. Vannak háztartások, ahol a lakás elhelyezkedése miatt életbevágó, hogy legyen légkondi, van, ahol csak inkább szeretnének a még melegebb időre felkészülni. Mielőtt belevágnánk, mindenképpen tájékozódjunk a klíma árak szereléssel.

Igen, mert hogy ha figyelmetlenek vagyunk, örömünkben találunk egy jó klímát az interneten, de elfelejtjük, hogy ezt bizony fel kell szerelni és be is kell üzemelni. És nehogy naivak legyünk, ezt nem oldjuk meg magunknak, mindenképpen szakembert kell hívnunk!

Eleve a kiválasztásnál már érdemes klíma szerelő segítségét kérnünk. El kell döntenünk, hogy mekkora teljesítményű készülék kell, és ha csak nem vagyunk járatosok a kérdésben, ezt csak egy szaki tudja megmondani. fontos kérdés, hogy csak hűtésre vagy fűtésre is szeretnénk használni a légkondit. Ha jól működő fűtőrendszerünk is van, egy fűtő klíma nagyon jól tud jönni, különösen, ha még nem szeretnénk bekapcsolni a konvektorokat vagy nem üzemel a központi fűtés. És egyéb hasznos funkciókról még nem is beszéltünk, amiről esetleg csak egy szerelő tud minket informálni.

Tehát az első lépésünk a netes tájékozódáson kívül árajánlat kérés, helyszíni szemle legyen. Hogy biztos képet kapjunk, érdemes több szerelőt elhívni, adjanak árajánlatot. Itt már számíthatunk bizonyos költségre, amit mindenképpen kiszámláznak Nekünk. Bár elvétve még találunk olyan szakit, aki ingyen is felmér egy munkát.

Egy közép kategóriás hűtő-fűtő klíma ára eltérő lehet, érdemes figyelnünk az akciókat, de lakás mérettől, teljesítménytől függően 150-200 ezer forintért megkapjuk a készüléket. Ehhez jön a helyszíni felmérés díja és a munkadíj a beüzemeléshez szükséges alapanyagokkal. A munkadíj mértéke eltérő lehet. Nehogy megtévesszen minket, hogy a fővárosról vagy vidéki szerelőről van szó. Az árak igen nagy szórást mutatnak. Találunk olyan szakembert, aki csomagokban dolgozik, amely a szerelés körülményei szerint változik. Ez 25 ezer Ft+ ÁFÁ-tól terjedhet 95 ezer Ft+ ÁFÁ-ig. az előbbi egy klíma viszonylag problémamentes telepítését jelenti, míg az utóbbi nagyobb volumenű telepítések díja.

Klímát keres és nem szeretne a telepítésre egy vagyont fizetni? Kérje ajánlatunkat még ma!