Follow Us

Kerüljön az asztalra epres piskóta!

Kerüljön az asztalra epres piskóta!

A tavasz végének, nyár elejének egyik legnagyobb slágergyümölcse a földieper. Egyszerűen fantasztikus ízvilággal bír ez a piros finomság. Természetesen nem mindegy, hogy vásárolva lesz, vagy saját termesztésről van szó, ugyanis ég és föld lehet a kivitelek között a különbség. Nem baj az, ha kisebbek a szemek, főleg, amennyiben ízletesebbek a bennük megnövekedett cukortartalom apropóján. Az epres piskóta rendkívüli lehetőséget kínál ara, hogy minél többet befaljunk tápláló gyümölcsből. Vannak, akik kifejezetten édesen szeretik, ezért minden esetben adnak hozzá némi cukrot, míg mások natúrban esznek belőle annyit, amennyit csak bírnak. Ha már elegünk van a szemezgetésből, netán szeretnénk kedveskedni családtagjainknak, barátainknak valami egyediséggel, akkor az epres piskóta tökéletes megoldás erre a célra.

Egy kevés pudingra lesz szükségünk, amiben elkeverjük a feldarabolt szemeket és hozzáadjuk ezt az előkészített tészta masszához. A receptneked.hu oldalon könnyen megtaláljuk az epres piskóta részletes leírását, majd minimális előkészület után nekiláthatunk a munkának. Bátran csinálhatunk ebből családi programot, amikor mindenki kiveszi a részét megfelelő mértékben az epres piskóta megalkotásából. Végül pedig az asztalra kerül egy tápláló és ínycsiklandozó finomság, amiből kedvünkre lehet fogyasztani. Az epres piskóta egyedi alkalmakra vagy szimpla desszertként egyaránt megállja a helyét. Amennyiben bőven akar az alapanyagból, akkor többé ne legyen kérdés, hogy mit készítünk el abból. Izzítsuk be a sütőt és készüljünk fel a falatozásra.