Follow Us

Igazából szerelem? 3 tipp, hogy NE rontsd el az eljegyzést!

Van, mikor a szerelem annyira elveszi az ember eszét, hogy akár a leghíresebb filmek lánykérési jelenetét is lemásolná azért, hogy emlékezetessé tegye a nagy pillanatot. Ez nem rossz ötlet, de fontos, hogy jó mozit válasszunk.

Akárki akármit mondd, az Igazából szerelem az egyik legjobb romantikus film, pedig már nem mai darab. Ki ne drukkolt volna az írónak, aki portugálul csinált magából bolondot a lány egész családja és az étterem vendégei előtt? És kinek ne jutott volna eszébe, hogy abban a szent pillanatban kéne megkérnie a szerelme kezét, mert az pont jó lenne? Mégis, érdemes alaposan átgondolni és megtervezni a jegygyűrű átadását. Mi abban segítünk, hogyan NE történjen!

1. A kedvenc desszertjébe rejteni a gyűrűt? Csak óvatosan a tálalással!

Közkedvelt módja a lánykérésnek az, hogy a hölgy kedvenc éttermében, egy csodás vacsora után felszolgált desszertben rejlik a jegygyűrű. Arra azért vigyázzunk, hogy szívünk hölgye nehogy ráharapjon az álomékszerre. Nem a sürgősségi fogászat a legszebb emlék egy eljegyzésről. Szóval ajánlott alaposan átnézni a desszertlapot, hogy tökéletes rejtekhelye legyen a gyűrűnek.

2. Karácsonykor? Tényleg?

Kevés sablonosabb lánykérés van, mint a karácsonyfa előtt átnyújtott jegygyűrű. Persze, a lányok azt mondják, hogy mindig is ilyen ajándékra vágytak, de aki egy kicsit is stílusosabb, nem ül fel a „Karácsonykor eljegyeztek” című, közösségi médiás posztfolyamra. Hogy miért? Mert annyi eljegyzés van ilyenkor, hogy megeshet, az ismerősöknek épp a legfontosabb nem tűnik fel. Ráadásul, ha véletlenül nem jó méretű a gyűrű – vagy, ritkább esetben nem tetszik a fazonja a menyasszonynak -, akkor az már önmagában is csalódás és nem is kerülhet be a fotóalbumba, csak miután kicserélésre kerül. Az pedig már nem ugyanolyan. Ha már gyémánt a karácsonyi ajándék, legyen inkább egy szép nyakék.  A lánykérés pedig tényleg maradjon meglepetés!

3. Flashmob? Azért ezt nem árt átgondolni…

Egy ideje nagy divat a flashmobon történő lánykérés. Lehetőleg minél több vadidegen ember előtt. Nem akarunk az ördög ügyvédje lenni, de mielőtt a legcsodásabb lány a Földön ilyen helyzetbe kerül, érdemes elgondolkodni azon, hogy a személyiségéhez illik-e egy ilyen eljegyzés. Szereti a feltűnést vagy inkább csendesebb típus? Szeret szerepelni? Nem zavarja a tömeg egy ilyen intim pillanatban? Ha e három kérdésből legalább kettőre nem a válasz, a flashmobos lánykérés nem jó ötlet. De igazából már akkor sem, ha csak egy kérdésre nemleges felelet érkezik. Nincs annál kellemetlenebb, mikor a szívszerelmünk nem a nagy kérdés és a jegygyűrű okozta boldogságtól könnyezik, hanem azért, mert bazári majomnak érzi magát.

Akárhogy is kerüljön sor a lánykérésre, a legfontosabb az, hogy ő úgy érezze magát, mint a legcsodásabb nő a világon. Ehhez pedig nemcsak egy jó terv kell, de a tökéletes jegygyűrű is, amit szakértők segítségével könnyen megtalálhatunk!