A reformáció félezer éves jubileumának tiszteletére december 7-én mutatta be a Duna Művészegyüttes Solus Christus – Egyedül Krisztus című táncszínházi előadását a budapesti Várkert Bazárban. A program a Reformáció Emlékbizottság támogatásával valósult meg.

December 7-én, csütörtökön láthatta a nagyközönség Juhász Zsolt rendezésében a Duna Művészegyüttes Solus Christus – Egyedül Krisztus című táncelőadását, amelynek a Várkert Bazár adott otthont. Az előadás az ötszáz évvel ezelőtt útjára induló egyház megújítási mozgalom, a reformáció mai napig ható értékeit mutatta be, amelyek mára mindennapjaink szerves részévé váltak.

A táncszínház ezt tárta szemünk elé, egészen a régmúlt időktől kezdve, – Jézus szenvedéstörténetét is röviden bemutatva – a konfirmáción, az úrvacsorán, s az apostoli hitvalláson keresztül egészen napjainkig. Az előadás vége felé haladva a táncosokhoz és énekesekhez fiatal gyermekek is csatlakoztak, ezzel is szemléltetve, hogy a reformáció értékei és öröksége a jövő generációi számára is fontos és aktuális.

A Solus Christus – Egyedül Krisztus című produkciót a Duna Művészegyüttes adta elő, a Göncöl Zenekarral, s a Szent Efrém Férfikarral kiegészülve. Az előadás előtt a művészeket és a közönséget Dr. Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa köszöntötte.

X