HírekKiemelt

Most már SOLA Rádió!

By 2018, február 28 No Comments

A 101.6 MHz-es frekvencián már elérhető a SOLA Rádió, amely a főváros legújabb keresztény, közösségi adója. A rádiócsatorna műsorstruktúrája alapján napi 24 órában fog friss híreket, zenéket (kórusművek, egyházi zenék), valamint egyházi és vallási tartalmakat szolgáltatni a hallgatóknak, legyen az ilyen témájú riport, interjú, vagy Istentisztelet közvetítés.

A Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság (MNHH) a közelmúltban hirdetett nyertest a budapesti 101.6 MHz-es frekvenciára pályázottak között, amelyet végül a Fontana Média Kft. nyert, amely műsorszolgáltatását SOLA Rádió néven kezdte meg. Az adó koncepciója az volt, hogy a reformáció 500. jubileumának alkalmából keresztény-közszolgálati tartalmakat sugározzon. Ahogy maga a SOLA Rádió hivatalos ismertetésében is olvasható:

„Műsor terveink az emberek konkrét helyzeteire, napi tennivalóira, erkölcsi kérdéseire adnak válaszokat, modelleket, gondolatokat, és mindezt a keresztény hit és értékrend alapján. Széles körben bemutatjuk a reformáció kezdetének és folyamatának egyházi, vallási, és az élet minden területét érintő értékeit, amelyek felkészíthetnek bennünket arra, hogy hű és elkötelezett polgárai lehessünk Isten országának, amelynek eljöveteléért minden keresztény együtt imádkozik immáron kétezer esztendeje. A SOLA Rádió célja a magvetés, a média evangélizáció, amely segít folytatni, vagy újrakezdeni a reformációt, egyedül Isten akaratának megfelelően.”

Már az adó heti műsorrendje is ismert, s a napok tagolása elég ötletes lett, mivel a hét öt munkanapja az öt sola: a hétfő – Sola Scriptura, a kedd – Sola Fide, a szerda – Sola Gratia, a csütörtök – Solus Christus, míg a péntek a Soli Deo Gloria. Hétvégén, szombaton és vasárnap a hallgatók Istentisztelet közvetítéseket hallhatnak.

A SOLA Rádió hivatalos honlapja itt érhető el, ahol hamarosan friss tartalmak és bővebb információ lesz elérhető!

X