Október 8-án került sor a katolikus papi futballválogatott és a protestáns felekezetek lelkészválogatottjának barátságos mérkőzésére, a REFO 500 Zákeus Kupára, a felcsúti Pancho Arénában, amelyet végül a katolikus válogatott nyert meg 4 góllal. A 2×30 perces labdarúgó mérkőzés a Reformáció Emlékbizottság, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT), illetőleg öt tagegyháza (a református, az evangélikus, a baptista, a metodista és a pünkösdi egyház), valamint a magyar katolikus egyház által támogatott rendezvény.

Rendhagyó futballmérkőzésnek adott otthont a felcsúti Pancho Aréna vasárnap: délután 15 órakor rendezték meg a Zákeus Kupát, amelyen a protestáns felekezetek csapata csapott össze a katolikusok válogatottjával. A meccsen jelen volt Dr. Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa volt, akinek igeolvasásával indult a program, amelyet követően a miniszteri biztos elmondta, hogy a reformáció 500 évvel ezelőtt kezdődött, és az azóta 500 éve tartó folyamat küzdelemre hívott minket és megmozgatott. A reformáció lelki, szellemi és fizikai értelemben mozgatott meg. Mi úgy küzdünk, hogy nem egymás ellen, nem egymás mellett, hanem együtt, egy közös célért, egy távoli célért: a hervadhatatlan koszorúért, a kiteljesedő életért. A miniszteri biztos köszöntése után Novotny Zoltán, a legendás kommentátor, a mérkőzés műsorvezetője ismertette a mérkőzés menetét, amely 2×30 perc volt, folyamatos cserékkel. A játékvezető Róka Márton és Vámos Tamás volt. A két félidő után véget érő meccs eredménye 4-0 lett a katolikus válogatott javára.

A meccsről részletesebb beszámoló érhető el a BAON.hu-n.

A mérkőzés ünnepélyes díjátadással ért véget, amelyet egy utólagos sajtótájékoztató követett a Puskás Akadémiában. A program keretében Béres L. Attila, a mérkőzés ötletgazdája, Bölcsföldi András, a protestáns válogatott csapatkapitánya, Novotny Zoltán, a meccs kommentátora, Dr. Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa, Topsi Bálint, a katolikus válogatott csapatkapitánya, valamint Barazsuly István katolikus plébános, a katolikus csapat kétgólos játékosa válaszolt a sajtó kérdéseire.

X