HírekKiemelt

Ünnep családias hangulatban

By 2017, szeptember 12 No Comments

Zalaistvánd – A reformáció kezdetének 500. évfordulója jegyében rendeztek családi napot az egykori evangélikus elemi iskola udvarán vasárnap.

Az időpontválasztás különlegessége – ami egyébként a véletlennek köszönhető, miként ezt megtudtuk Koczor György evangélikus lelkésztől –, hogy ettől számítva 50 nap múlva lesz a reformáció kezdetének jeles évfordulója, amelyről a zalaistvándi evangélikus gyülekezet programok sorozatával is megemlékezik.

Ennek első rendezvényén, a családi napon a település, valamint a zalaistvándi evangélikusok történetét bemutató kiállítás fogadta az érdeklődőket. Látható volt egyebek mellett 1784-ből származó anyakönyv, kétszáz éves oltárterítő, több ostyasütő, templomi persely, díszes konfirmációs emléklap és a reformáció évfordulójára meghirdetett országos rajzpályázat művei is. A piknik vidám, táncházi hangulatáról a Menyét nevű zenekar gondoskodott, autentikus magyar népzenét előadva. Az 50 nap 500 év című program következő rendezvényét, a szüretelők istentiszteletét szeptember 16-án reggel fél nyolctól tartják Zalaistvándon.

Forrás: Zalai Hírlap – 2017.09.12. (4. oldal)

X