„Ó-IÓ-CIÓ-ÁCIÓ-FORMÁCIÓ-REFORMÁCIÓ – Hitvallás és szabadság” címmel rajzpályázatot hirdetett a Református Pedagógiai Intézet a Reformáció Emlékbizottság támogatásával, a Kárpát-medencei diákok részére.

A pályázat meghirdetői „Hitvallás és szabadság” mottóval olyan alkotásokat vártak, amelyek megjelenítik, hogy a mai óvodások és diákok mit válaszolnak a kérdésekre: Mit üzen Nekem a reformáció? Mit jelent számomra, hogy református/evangélikus vagyok?

A többféle méretben és különféle technikákkal készített pályaműveket 4 kategóriában fogadták a verseny szervezői (óvodás, általános iskolai 1-4. évfolyamos, általános iskolai 5-8. évfolyamos, középiskolás tanulók). A pályázatra több száz alkotás érkezett, amelyek közül a szakértői zsűri kiválasztotta a díjazott illetve a kiállításra kerülő műveket. A pályázaton az egész Kárpát-medencéből – Erdélyből és Kárpátaljáról is – részt vettek óvodások és iskolások, református, evangélikus, katolikus és világi intézményekből egyaránt.

A legkiemelkedőbb alkotások a Reformáció 500. évfordulóját ünneplő református rendezvénysorozat keretein belül egy vándorkiállításon is megjelennek, illetve a Református Pedagógiai Intézet honlapját is színesítik majd. A vándorkiállítás helyszínei a református köznevelés regionális nagyvárosai (Budapest, Debrecen és Nagykőrös) lesznek.

A rajzpályázatra érkezett alkotások eredményeinek kihirdetésére, a díjak átadására és a budapesti kiállítás megnyitójára ünnepélyes keretek között 2016. december 9-én 15.00 órakor kerül sor a Szenczi Molnár Albert Református Általános Iskolában (1188 Budapest, Nagykőrösi út 55.-57.). A rendezvényt megtiszteli és a díjakat személyesen adja át Dr. Hafenscher Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri biztosa.

Szeretettel várjuk a pályázaton résztvevő alkotókat, szüleiket, felkészítő tanáraikat és intézményvezetőjüket!

X